Vatten - ”Den Blå Planet” - UIf Nyman

Ulf Nyman Vatten Bild 2 av 2
Foto: Ulf Nyman

”Jag och Elisabet var på höstlovsresa till Köpenhamn med två barnbarn. Där besökte vi "nordeuropas största akvarium", ”Den Blå Planet”. Framför det största akvariet var det liv och rörelse. Jag tog några bilder och försökte fånga när en stor haj simmade förbi glasväggen. När jag sedan skulle välja den bästa bilden så insåg jag att det intressanta inte var fiskarna utan det skugglika figurerna.

Ulf Nyman

Visst var det så. Det tyckte även domaren Jesper Sannel, och säkerligen många av de nästa femtio deltagarna på månadsmötet. Stort grattis, Ulf!

Månadsmöte den 9 december - Jesper Sannel - Häng med till Nya Zeeland!

Föredrag Nya Zeeland
Foto: Jesper Sannel

"Min hustru Britta tog med mig till Nya Zeeland första gången 1994-95, och vi har varit tillbaka tre gånger med familjen sedan dess.

Landet påminner på många sätt om Skandinavien, med milt klimat, fjordar och högfjällsområden. Men det är också mycket som är olikt med jordbävningsrisk, gejsrar och aktiva vulkaner, och ett unikt djurliv.

Det är ett fantastiskt land att resa i, med en väl utbyggd infrastruktur för turism och "backpackers", och fantastiska naturmiljöer av många olika slag. På förmiddagen kan du stå på en glaciär strax nedanför Nya Zeelands högsta berg, och samma eftermiddag paddla havskajak i en havslagun med mangroveliknande skog.

Jag ska försöka visa de mest besöksvärda resmålen - i mitt tycke - och kanske inspirera er till att resa dit när det ges möjlighet till det så småningom."

Jesper Sannel

På väg - med en VW Trike - Madeleine Gille

thumbnail VW Trike
Foto: Madeleine Gille

Stort grattis till Madeleine Gille, hennes bild på en VW Trike, fotograferad när Probike Stockholm Syd hade Bil- & MC-träff, utsågs av november månads föreläsare C-H Segerfeldt till vinnare i månadstävligen med temat "På väg". Välförtjänt. 

Och ett stort tack till vår gatufotonestor C-H, som undervisade oss i gatufotograferandets konst under kvällen. Eftersom jag missade att trycka på inspelningsknappen fick han köra om hela föredraget en gång till, kanske att det då blev ännu bättre. Alla medlemmar har fått en länk til föredraget, titta igen eller ladda ner. 

Månadsmöte den 25 november - C-H Segerfeldt - Alla är vi gatufotografer

CHS
Foto: Eva Neveling

Äntligen november. När landskapet bjuder på allt färre fotoupplevelser ger gatan allt som en fotograf behöver; rikedom på motiv, inspiration till kreativa lösningar, omväxling, spänning.

Den 25 november håller C-H Segerfeldt ett webbinar på temat ”Alla är vi gatufotografer”. Avsikten är att visa hur man får tillgång till denna spännande fotovärld; vad man kan göra, får göra och absolut bör undvika. Hur hittar man motiven? Vad ska man ha för utrustning? Du som redan är igång, får ett träningsprogram för ännu bättre upplevelser.

C-H kommer att ge sin personliga bild av ”street photography” med hjälp av egna, andras och medlemmars bilder.

Hur tolkar du ”På väg”? Månadstävlingen i samband med webbinaret har ett tema som täcker allt som är ”På väg”. Det är alltså inte fråga om något utpräglat gatumotiv, utan det gäller att förmedla känslan att vara på väg. Fritt fram för alla tolkningar alltså.

Det fördolda - Ingalill Hult

Det fördolda
Foto: Ingalill Hult

”Det fördolda” hade Madeleine Gille bestämt att temat skulle vara när hon var domare i samband med sitt inspirerande bildföredrag. Bland alla bidragen valde hon den här vackra tolkningen av temat.

”Bilden är tagen tidigt på morgonen en dag i okt -20. Den lilla ön ligger i sjön Yngen utanför Filipstad i Värmland. Det enda som finns på ön är ett gruvhål. Jag brukar fotografera denna ö under olika årstider och väderlekar och tycker den är fantastiskt vacker. 

Ingalill Hult”

Stiligt och grattis, Ingalill!

KONTAKT

Lidingö fotoklubb
c/o Anders Bauer
Odlingsvägen 21
186 42 Vallentuna

Copyright © 2011 Lidingö Fotoklubb. Alla rättigheter reserverade.