NYHETSARKIV - 2015

Andäktig tystnad under bildduellen ...

Anki Hammar bildduellenVinnarbilden i bildduellen.                                                            Foto: Anki Hammar

På årets sista månadsmöte, det stora tävlingsmötet, blev vi ”fotoboksinspirerade”, vi kämpade tillsammans med att rösta fram vinnaren i bildduellen samt avnjöt slutligen domare Janis bedömningar och beröm till de utvalda bilderna i sista omgången i klubbmästerskapet.

I ”fotoboksinspirationstävlingen” blev Anders Bauers bok ”Skönhet. Dramatik. Tankar. Lofoten” framröstad till den mest populära boken av de tretton fina alster som visades upp. Du kan bläddra i Anders bok här.

Och efter totalt trettioen bilddueller kunde vi därefter slutligen kora segraren i årets bildduell. Under andäktig (!) tystnad räknades de uppsträckta händerna samman i finalomgången. Vinnare blev Anki Hammar, med sin stämningsfulla bild på en …

Så här säger Anki om bilden:
”Bilden är tagen i maj 2015 vid Råstasjön i Solna. Jag ligger på mage för att få till den låga bildvinkeln, vilket ger en känsla av närhet. Alltid fint att få ögonkontakt. Tycker själv om ljuset och färgerna i bilden. Tagen med Nikon 800E samt ett fast Sigma 300/2,8. Inställningar: ISO 160, 300mm/f4, 1/800sek.”

Nu tar vi jul- och nyårsledigt. Nästa möte blir onsdagen den 27 januari, med årsmöte, korandet av årets bild samt en mäktig bildvisning från Island. Välkomna!

 

Stora tävlingsmötet - den 16 december

JANI 9379 151001 17.32 EditEn vinnarbild?                                                                                 Foto: Jani Westman

Årets sista möte blir också det stora tävlingsmötet. Vi startar med fotoboks-inspirationstävlingen. Vi har tre presentkort från vår sponsor PhotoHome som vi gärna vill dela ut till de tre böckerna som får flest röster. 

Sedan blir det årets mest spännande tävling, bildduellen. En efter en försvinner bilderna, tills bara en vinnare finns kvar. Du är domare, tillsammans med alla andra mötesdeltagare. Kan det bli mer rafflande?

Efter kaffepausen avslutar vi med sista omgången i klubbmästerskapet, denna gång med temat "Rörelse".

Kom ihåg att anmäla din fotobok till tävlingen och att skicka in dina tävlingsbilder i god tid, senast kl. 18 dagen innan mötet. Varmt välkomna!

Beatrice inspirerande och entusiastiska föreläsning blev mycket uppskattad

Email Pasikt1apris SPAR 3Beatrice visar Sonja Tydéns vinnarbild i påsiktsklassen.       Foto: Helén Quarfot

Beatrice Lundborg bjöd oss på uttrycksfulla och estetiska porträtt tillsammans med levande beskrivningar om fotografens vardag och utmaningar. Ljuset skall sättas, karaktären fångas och modellen regisseras. Allt detta ofta på en begränsad tid. Så att fotografera med ryggmärgen och vara utrustad med mycket tålamod är två absoluta måsten var något som vi fick med oss. 

Vi fick även följa med på en resa med MC-klubben Christian Crusaders och ett känslofullt bildspel tog oss till Khao Lak efter flodvågskatastrofen.

Beatrice var även domare i månadstävlingen och till vinnarna donerade hon varsitt signerat exemplar av bilden som hon vann med i årets bild, "Pojken och tvätten".

Carina

Beatrice Lundborg gästar oss den 25 november

Beatrice Lundborg passfotoFoto: Lars Lindqvist

Beatrice Lundborg arbetar som fotograf på Dagens Nyheter sedan 1998. Hon utbildade sig till fotograf på Fotolinjen, Gotlands Läns Folkhögskola samt på Nordens fotoskola Biskops-Arnö.

Beatrice har erhållit en rad utmärkelser på Årets bild. I år tog hon första platsen i den öppna klassen med den fina bilden ”Pojke och tvätten” Dessutom erhöll hon andra platsen i klassen porträttserie med en serie porträtt på skådespelare och musiker tagna i studio för DNs kultursidor. Beatrice har i år haft en utställning på Galleri Ridelius i Visby och medverkat i ut- ställningen Framed IV på Galleri Kontrast.

Välkomna! Det blir garanterat en fotokväll med många spännande och annorlunda porträttbilder.

 

Vi längtar redan till nästa års resa!

1500 Gunnela IMG 8316Foto: Elisabet Lingö

Fotoklubbens höstutflykt gick till Gotland. Vi fick sagolikt vackert höstväder som kryddades med brinnande solnedgångar. Boendet blev över all förväntan. Måltiderna som var jättegoda, frukost, lunchpaket samt middag, anpassades tidsmässigt till oss krävande fotografer. :)

Vi fick på fredagskvällen en utsökt presentation om bra fotoplatser för helgens vidare utflykter. Under lördagskvällen njöt vi av och analyserade varandras bilder. Många av oss längtar redan till nästa års resa!

Lidingö fotoklubb
c/o Anders Bauer
Odlingsvägen 21
186 42 Vallentuna

Copyright © 2011 Lidingö Fotoklubb. Alla rättigheter reserverade.