NYHETSARKIV - 2010

Introduktion till Albanien

Anders GeidemarkAnders Geidemark fungerade också som domare på aprilmötet. (Foto Erik Holmgren)

Anders Geidemark gästade klubben på aprilmötet och berättade då i ord och bild om sitt senaste uppdrag, Det vilda Albanien. Projektet ingår i Wild Wonders of Europe - ett europeiskt bokprojekt som bland annat stöds av National Geographic. Resultatet kommer att visas i en bok, som i Sverige ges ut av Max Ströms förlag i höst. Läs mer på www.wild-wonders.com.

Linda vann Bildduellen

linda bauer bildduell 2Vinnande bild i årets Bildduell. (Foto Linda Bauer)

Sista månadsmötet gick i tävlingens tecken. Ett 40-tal bilder tävlade i Bildduellen. Det blev flera spännande omgångar innan Linda Bauer till sist klev fram som segrare med sin stämningsfulla vassbild.

Resultatet av klubbmästerskapet, där sista omgången hade temat 'dimma', kommer att redovisas senare.

Nu tar klubben jullov. Nästa möte är årsmötet onsdagen den 26 januari.  

God Jul och Gott Nytt År önskas alla medlemmar och även klubbens sponsorer!

Anna Clarén blev första VIP-medlemmen

Anna Claren2Anna Clarén bedömer bidragen i månadstävlingen vid klubbens novembermöte. (Foto Karl-Erik Brunstedt)

Den andäktiga tystnad som intog rummet och höll i sig långt efter att Anna Clarén slutat var nog det bästa betyget. Anna Clarén bjöd på sig själv, sina bilder och gav dem ett spännande och skrämmande liv. Anna blev också klubbens första VIP-medlem.

Att få fram föreläsare som skapar inspiration, känslor och tankar är viktigt, när klubben gör program för månadsmötena. Anna Clarén fyllde de kraven med råge. Dessutom visade hon sig vara en domare som inte höll inne med det hon såg. Det var flera pristagare som fick ta emot klara och konkreta synpunkter på sina bilder. Att det blev just Anna Clarén som blev första VIP-medlemmen var mer en slump, men mycket välförtjänt, då avsikten med medlemsskapet är att ge duktiga föreläsare särskild uppmärksamhet.

VIP-medlemskapet innebär inga förpliktelser för mottagaren, men ger LFK en chans att visa upp vilka föreläsare man har och särskilt knyta dem till klubben. Ordföranden C-H Segerfeldt överlämnade ett diplom som bevis på utmärkelsen.

Oktobermötet på Fotografiska

FM Stora Tullhuset webbVälkommen till månadsmöte med fotoklubben onsdagen den 27 oktober kl 18.00. Den här gången besöker vi Fotografiska i Stora Tullhuset vid Stadsgården inne i stan (promenadavstånd från T-banan Slussen). Klubben sponsrar halva inträdesavgiften samt guidning. Du betalar 50 kr direkt till Jani Westman, som arrangerat besöket, och han vill gärna ha jämna pengar.

Fåglar i isiga vatten

109469341 wzsDoOv6Välkommen till månadsmöte i Lidingö fotoklubb onsdagen den 29 september kl 19 i Ansgarskyrkan vid Lidingö Centrum. Tomas Lundquist kommer att visa bilder med sina favoritmotiv – vadare och ugglor. Läs mer om fotografen på  www.pbase.com/zoothera.

Lidingö fotoklubb
c/o Anders Bauer
Odlingsvägen 21
186 42 Vallentuna

Copyright © 2011 Lidingö Fotoklubb. Alla rättigheter reserverade.