Månadsmöte 28 september - inför utställningen på Lidingö Stadshus

facebook 1663588308148 6977595095221808161

Glädjande många av oss vill ställa ut sin bilder på fotoutställningen den 9 december - 9 januari. Hittills ett 30-tal anmälda. Om du ännu inte anmält dig så finns det fortfarande plats för några till. Anmäl dig på facebooksidan och skicka samtidigt en blänkare till Elisabet Lingö!

På septembermötet fokuserar vi på frågeställningar som är aktuella när man ställer ut sina bilder.
• Att sända bilder för utskrift. Vi visar vilka inställningar på datorn du behöver göra.

Efter detta delar vi upp oss i tre olika stationer:
• Pappersval/Trycktekniker. Här visar vi olika exempel.
• Ramar/Beskärning/Passepartout. Några enkla sätt att rama in dina bilder och vad du kan behöva göra i din dator för detta.
• Att disponera sin utställningsyta. Vad är det som gäller och vad kan man tänka på.

Efterlysning!
Du som har bilder som du tryckt upp sedan tidigare - ta gärna med dem till månadsmötet. Vi vill gärna ha fler bilder som visar exempel på olika pappersval/trycktekniker.

Välkomna!
Hälsar Utställningsgruppen

Månadsmöte 31 augusti - Johan Carlberg - om komposition

thumbnail Passbild JC

”Mitt namn är Johan Carlberg. Jag är 20 år gammal och har nyligen börjat mitt första år på Nordens Fotoskola på Biskops Arnö.I över sex år har jag hängivet ägnat mig åt fotografi. Under dessa år har jag samlat på mig kunskap om mediumet som jag nu vill föra vidare till andra fotografer, i det här fallet, om komposition.

Den 31 augusti med Lidingö fotoklubb har jag ett föredrag om komposition. Det har 15 punkter med 15 olika tekniker där jag förklarar vad de innebär, varför de är viktiga och hur man kan implementera dem i sitt egna fotograferande. Teknikerna går från grundliga till lite mer komplexa.

Med egna bilder och några från andra fotografer illustrerar och berättar jag på ett sätt som ska vara lätt för publiken att hänga med i och förstå.

Syftet med föredraget är att publiken ska lämna lokalen med ett nytt tankesätt på komposition och som en bättre fotograf. Föredraget ska vara lärorikt och underhållande. Välkomna!”

Hälsar
Johan Carlberg

Äntligen!

Foto: Anders Bauer

Efter nästan två år med Zoom-möten kunde vi äntligen träffas i Ansgarskyrkan igen. Vi var 36 medlemmar som blev väldigt berörda av Roger Turessons mycket starka och känslomässiga bilder från krigshärjade områden runt om i världen. Ett stort tack till Roger och alla som kom, det var verkligen kul att träffas igen.

På bilden håller Roger Turesson upp den vinnande bilden i påsiktklassen, grattis till Atze Dijkstra.