NYHETSARKIV

Veckans bild - ständiga omprioriteringar - Jani Westman

thumbnail image2
Foto: Jani Westman

Vi kör vidare med veckans bild i dessa coronatider. Nu är det dags för Jani med en fortsättning på berättelsen från hans efterlängtade Brúarfoss.

"Efter att jag tagit min bild nedströms uppe från gångbron såg jag att det gick att gå ner under gångbron och jag såg ett lovande motiv uppströms. Men innan jag hittat rätt utsnitt och hann få upp stativet så vandrade det in en person i bilden.

Jag väntade en stund för att se om han skulle vända, men innan det skedde så gick det ytterligare personer in i bilden. Så jag såg mig omkring och precis där jag stod såg jag nu ett motiv in under gångbron med en del spännande växtlighet som jag började jobba med.

För att få så hög skärpa som möjligt genom hela bilden så tog jag flera exponeringar av samma motiv men ändrade på skärpan för varje exponering. I det här fallet tog jag sju exponeringar. Man slår sedan ihop dessa i tex Photoshop som då behåller de skarpaste delarna ur varje bild och skapar en bild som är skarp hela vägen, så kallad focus stacking. 

Sony A7r2 | Zeiss 15mm | 1/20 sek | f/8.0 | ISO 100.
Redigerat i Lightroom och Photoshop

Jani Westman"

Lidingö fotoklubb
c/o Anders Bauer
Odlingsvägen 21
186 42 Vallentuna

Copyright © 2011 Lidingö Fotoklubb. Alla rättigheter reserverade.