NYHETSARKIV

Veckans bild - Lofoten - Hans Ölander

Lofoten
Foto: Hans Ölander

Under en vecka i början av mars i år och samma vecka i mars 2019 höll jag och Anders Dahlin en workshop uppe i Lofoten. Anders Dahlin är för er som inte var med på förra årets höstresa, vår guide uppe i Höga Kusten-området.

Lofoten är en fantastisk plats att uppleva under flera av årets årstider men vi har fastnat för tidig vår då det fortfarande är snö kvar som framhäver de höga spetsiga bergen som reser sig direkt upp ur havet. Man har också chans att få fotografera norrsken. Det är också rent fotografiskt ofta stor variation i vädret och precis som i vår egen fjällvärld, ändrar sig vädret från timme till timme och 2020 var inget undantag.

I år hade vi fem entusiaster med oss och vi bodde i ett eget hus under åtta nätter. Vi lagade gemensamma måltider och hade varje kväll bildvisning där vi jämförde hur olika man kan tolka samma område med sin kamera. Några kvällar körde vi Lightroomutbildning på områden som deltagarna tyckte att de inte riktigt behärskade innan workshopen.

Coronan hade under tiden tagit världen i ett järngrepp och dagen efter vi lämnade Norge bakom oss, så stängde de gränsen.

Skulle du vara intresserad av att följa med nästa år? Huset är bokat och den första av maximalt sex deltagare har anmält sig. Läs gärna mer på min eller Anders Dahlins hemsida, www.catchpix.se respektive www.hogakustenbild.se

Hälsar
Hans Ölander

Lidingö fotoklubb
c/o Anders Bauer
Odlingsvägen 21
186 42 Vallentuna

Copyright © 2011 Lidingö Fotoklubb. Alla rättigheter reserverade.