Månadsmöte den 22 maj - Thomas Jågas - natur och djurliv i stämningsfullt ljus

thumbnail 20190513 Thomas Jågas
Foto: Thomas Jågas

Vår gäst är Thomas Jågas, biolog och naturfotograf. Han har sitt ursprung i Dalarna och bor i Falun.

Thomas är fotografiskt djupt rotad i den svenska skogen och fjällvärlden där strävan är att skildra naturen och dess växt- och djurliv. Det viktiga är inte att dokumentera utan att fånga känslan i fjäll- och skogslandskapet. I hans bilder är komposition och ljus de viktigaste byggstenarna för att få fram rätt stämningar.

Fotograferingen fokuseras till begränsade områden för att lära känna och skapa en relation till landskapet och för att göra det möjligt att följa djur under längre tid. Det ger de bästa förutsättningarna för att vara på rätt plats vid rätt förhållanden och att få möjligheterna att fånga djuren i sin miljö.

Thomas kommer även att visa bildspel med ljud, kanske att vi får lyssna till en spelande orre?

Temat i klubbmästerskapet är ”Blå timmen”.