Månadsmöte den 27 mars - Per-Anders Pettersson - dokumentärfotograf med Afrikanska kontinenten som arbetsfält

thumbnail PAP KIN005

Per-Anders Pettersson är dokumentärfotograf baserad i Kapstaden, Sydafrika sedan 2001. Han har hela den Afrikanska kontinenten som arbetsfält, med internationella tidskrifter som uppdragsgivare. Han var tidigare bosatt tio år i New York där han gjorde nyhetsjobb runt om i världen.

Hans bilder har vunnit en lång rad priser och utmärkelser i bland annat World Press Photo, NPPA, och Unicef Photo of the Year och han har haft flertalet separatutställningar i såväl Sverige som internationellt.

Kvällens föredrag tar avstamp i hans första resa till Sydafrika 1994, då han följde Nelson Mandela och ANC:s valkampanj. Han kommer att berätta om sitt mångåriga arbete i Sydafrika, som utmynnade i boken ”Rainbow Transit”, men även om sitt följande stora projekt African Catwalk och om sina  pågående projekt i Soweto och i Kongo, där han bl.a följer de Kongolesiska Sapeurerna.

Temat i klubbmästerskapets första omgång är ”Jubileum”.

Välkomna!