Rapport från första studiebesöket på Crimson

Besök Crimson 1

Foto: Jesper Sannel

Pär Holmberg på Crimson tog väl hand om oss under kvällen Han började i entrérummet med att berätta om de olika tekniker för reproduktion och material som dom använder sig av. I entrérummet har de en stor utställning med bilder printade med olika tekniker, ett besök rekommenderas.

Sedan fick vi en ordentlig rundvandring i deras produktionslokaler där Pär berättade om de olika arbetsmomenten och teknikerna. Många slogs nog av hur pass mycket manuellt arbete som ligger bakom och man (i alla fall jag...) fick en större förståelse för varför det kostar en hel del att reproducera sina bilder på olika sätt, eller att få dem ramade.

Man blev sugen på att göra något av sina bästa bilder, men med så många olika möjligheter att använda olika tekniker och material känner man sig lite villrådig. Men Pär lovade att hjälpa till med detta om man var intresserad!

Ett mycket lärorikt och trevligt studiebesök.

Jesper Sannel
Gästkrönikör