En kaxig talgoxe vann - och resten försvann

talgoxe liten
Foto: Gunnela Blomqvist

Årets mest spännande tävling - bildduellen - var förstås lika oviss och dramatisk in i det sista som vanligt. Med tre bilder kvar i sista omröstningen - från Kina, Sydafrika och Sverige - blev det till slut en kaxig liten talgoxen från Sverige som vann flertalets röster. Välförtjänt, eller hur! Stort grattis till Gunnela Blomqvist!

Och årets show stod förstås C-H Segerfeldt för, vår entusiastiske och inspirerande ledare för gatufotogruppen, tillika författare av Sveriges enda bok på svenska om gatufotografi, "Mitt liv på gatan". Tack vare alla tips och trix som C-H delar med sig av i boken kunde Atze Dijikstra (han köpte boken förra året, och har läst den flera gånger) ta hem en solklar seger och bli utsedd till ”Årets gatufotograf”. Stort grattis till Atze!

Vill du vinna nästa år? Börja då med att köpa boken ”Mitt liv på gatan”, se mer här.

I klubbmästerskapet var det dags för sista omgången, med temat ”Kors och tvärs”. Vår revisor Lennart von Sydow hade kvällen till ära satt på sig domarhatten. Och trots att inte alla bilder var i svart/vitt, vilket Lennart pratade sig varm om till just det här temat, kunde han utse värdiga vinnare. Vem vann och vilka blev klubbmästare? Prisutdelning och överlämnande av diplom sker på årsmötet i januari, men om du är nyfiken så finns resultatet här.

Nu tar vi långledigt. Och styrelsen önskar alla medlemmar en riktigt

God Jul och Gott Nytt År!