Hur kan bästa fikaställena i White Guide resultera i en vinnande bild?

CarinaB Tre bild2av2
Foto: Carina Bengtsson, vinnande bild i projektionsklassen med tema "Tre"

Bästa köpet som jag gjort måste vara när jag köpte en ny kamera för åtta år sedan. Jag ville lära mig mer och gick några kurser på Fotografiska, sedan dess tänker jag fotografering och bild varje dag.

Jag fotograferar det mesta och går ofta runt med kameran och ”dokumenterar” det som finns runt mig. Vill med mina bilder visa andra min bild av verkligheten. Synliggöra det obetydliga och visa skönheten i det fula är något jag ofta tänker på när jag fotograferar.

Resultat har inte bara blivit en massa bilder utan också nya fantastiska fotovänner inte minst genom Lidingö Fotoklubb.

Bilden ovan är tagen på höstresan som i år gick till Skänninge. Elisabet Lingö hade som vanligt fixat till ett kanonbra upplägg där till och med sol och värme ingick. Alla deltagare har lite olika upplägg hur man lägger upp dagarna för att få bästa fotoupplevelsen. En del är uppe innan gryningen, andra tar sovmorgon, en del har googlat och lagt ut resrutten i förväg medan andra kör runt på känsla.

Jag åkte runt med Marie och Roger och vi la upp vårt fotograferande efter bästa fikaställena i White Guide, ett bra upplägg visade det sig som resulterade i både bra fikapauser och fantastiska bilder och filmer.

På kvällarna samlades alla och åt en utsökt middag tillsammans med både gamla och nyfunna vänner och mycket skratt. Sena kvällar med bildvisning och diskussioner ingick förstås också.

Jag ser redan fram emot nästa höstresa med nya spännande fotomiljöer och att få umgås med alla trevliga klubbkompisar.

Carina Bengtsson
Gästkrönikör