Anders Neuman - action på hög nivå

Foto: Anders Bauer

Anders Neuman bjöd på hissnande vackra bilder på skateboardåkare, skidåkare och half-pipeartister. Med en noggrann plan för ljussättningen, oftast med tre blixtaggregat, och i nära dialog med åkarna, fångade han "ögonblicket". Inga serietagningar här inte, han visste precis när "ögonblicket" skulle ske. Mycket imponerade!

Han var även en mycket bra domare i vårt klubbmästerskap, denna gång med temat "Reflexer". På bilden ovan visar han upp den vinnande bilden i påsiktsklassen, tagen av Kerstin Persson. Grattis till Kerstin och till Anders Andersson, som blev vinnare i projektionsklassen.

Månadsmöte den 29 augusti - Anders Neuman - actionfotograf

Anders Neuman självporträtt
Foto: Anders Neuman, självporträtt

Dags för första månadsmötet efter sommaren. Vår gäst är den Lidingöbaserade actionsportfotografen Anders Neuman. Så här presenterar han sig själv:

"Uppvuxen i Falun, bor på Lidingö sedan 2011. Drev tidigare actionsporttidningen Transition. Har plåtat mestadels action i cirka 20 år. Jobbar mycket med blixt. Använder Nikon/Elinchrome. Kommer att visa mestadels "actionbilder" blandat med porträtt."

Det här blir spännande!

Dags även för en ny omgång i klubbmästerskapet, denna gång är temat "Reflexer".

Varmt välkomna!

Trevlig sommar!

PANO0001 Redigera Panorama tinyplanet kopia
Foto: Anders Bauer

Trevlig sommar önskar styrelsen till alla våra medlemmar! Hoppas att ni alla får en bra sommar och att ni fyller minneskorten med nya bilder.

Vi ses igen onsdagen den 29 augusti, då får vi fint besök av Hans Strand, en av Sveriges främsta landskapsfotografer, mycket spännande!

Och förresten, då är temat i klubbmästerskapet "Reflexer". Ni har alltså gott om tid på er att fixa vinnarbilden tills dess.

Sommarhälsningar från styrelsen.

Niclas Hammarström - ett mycket starkt och berörande möte

emergency2

En inledande film från den ogreppbara tragedien på Utøya satte stämningen under Niclas Hammarströms mycket välbesökta bildvisning. Under andäktig tystnad fick vi se en film som vi inte ville se. Men vi visste ju alla, det var verkligt, det har hänt.

Med nakna bilder från Syrien, Irak, Jemen och Venezuela lotsade Niclas oss vidare till verkligheten bortom Sveriges gränser. Till krigshärdar och till sjukhus med minimala resurser, eller inga resurser alls. Till ungdomsgäng som mördar och driver narkotikahandel. Till förtvivlade och gråtande mödrar, fädrer, bröder och systrar till mördade och lemlästade familjemedlemmar.

Det var en dämpad stämning under kvällen.

Niclas fick många frågor och berättade om hur han sov - i bilen eller på några kartongbitar under bar himmel - hur ”fixaren” tolkade och hjälpte till med transporter, hur maten, oftast nudlar, intogs i ett tillfälligt lugn.

Stort tack, Niclas, för din bildberättelse som fick oss alla att tänka till.

Och för de som vill hjälpa medmänniskor i nöd runt om i världen tipsade Niclas oss om den italienska hjälporganisationen Emergency, https://en.emergency.it, som han upplever som en av de bästa hjälporganisationerna med minimala administrativa kostnader.

Månadsmöte den 30 maj - Niclas Hammarström - bildjournalist

NiclasH

Vårens sista månadsmöte bjuder på ett mycket spännande besök. Niclas Hammarström, prisad bildjournalist med hela världen som arbetsfält, kommer att visa bilder från sina resor i världen. Var beredda, det kommer att bli många starka och skrämmande bilder.

Temat i klubbmästerskapet är ”Människans bästa vän”.

Varmt välkomna!