Månadsmöte den 24 oktober - Roger Moe - lär dig filma med mobilen och systemkameran

Fotograf under skynke
Foto: Marie Junde

Har du länge funderat på att börja filma med din systemkamera och din mobiltelefon? Och sedan ta fram en kort liten film? Men du har känt att det verkar krångligt och svårt med alla inställningar och format så det har helt enkelt inte blivit av? Då är oktobermötet den perfekta starten!

Roger Moe, medlem i klubben sedan många år och nu en entusiastisk filmare, kommer att dela med sig av sina nyvunna kunskaper. Allt för att sänka din tröskel för att komma igång. Med handfasta råd och tips kommer han lyfta dina kunskaper så att du äntligen kan skapa din första film.

Välkommen!

Peter Gunnars - bilar ur alla möjliga vinklar

Foto: Anders Bauer

Peter Gunnars, en av Sveriges främsta bilfotografer, bjöd på mängder av läckra bilder på allsköns bilar. Han delade även med sig av sitt kunnande och sitt sätt att fotografera och efterbehandla alstrena i Photoshop. Mycket intressant och lärorikt!

I klubbmästerskapet var det dags för kollektion och där vann Gunnela Blomqvist i påsiktsklassen och Anders Bauer i projektionsklassen. Stort grattis!

Månadsmöte 19 september - Peter Gunnars - plåtar plåt

Peter Gunnars 016
Foto: Peter Gunnars

Vår gäst onsdagen den 19 september är Peter Gunnars.

” - Jag har jobbat som fotograf sedan 1990. Innan dess jobbade jag som fotoassistent under stora delar av 80-talet. I januari 200 blev jag anställd på på företaget som då drev Auto Motor & Sport som ansvarig för utveckling av digital fotografi och repro. Jag har sedan dess jobbat på samma företag, huvudsakligen med fotografering av bilar. Numera är jag deltidsanställd på 50% och utöver det driver jag mitt eget företag inom fotografi.”

I klubbmästerskapet är det dags för kollektion. Man får tävla med en kollektion, med 3-5 bilder, i respektive klass. Fritt tema gäller.

Välkomna!

Anders Neuman - action på hög nivå

Foto: Anders Bauer

Anders Neuman bjöd på hissnande vackra bilder på skateboardåkare, skidåkare och half-pipeartister. Med en noggrann plan för ljussättningen, oftast med tre blixtaggregat, och i nära dialog med åkarna, fångade han "ögonblicket". Inga serietagningar här inte, han visste precis när "ögonblicket" skulle ske. Mycket imponerade!

Han var även en mycket bra domare i vårt klubbmästerskap, denna gång med temat "Reflexer". På bilden ovan visar han upp den vinnande bilden i påsiktsklassen, tagen av Kerstin Persson. Grattis till Kerstin och till Anders Andersson, som blev vinnare i projektionsklassen.

Månadsmöte den 29 augusti - Anders Neuman - actionfotograf

Anders Neuman självporträtt
Foto: Anders Neuman, självporträtt

Dags för första månadsmötet efter sommaren. Vår gäst är den Lidingöbaserade actionsportfotografen Anders Neuman. Så här presenterar han sig själv:

"Uppvuxen i Falun, bor på Lidingö sedan 2011. Drev tidigare actionsporttidningen Transition. Har plåtat mestadels action i cirka 20 år. Jobbar mycket med blixt. Använder Nikon/Elinchrome. Kommer att visa mestadels "actionbilder" blandat med porträtt."

Det här blir spännande!

Dags även för en ny omgång i klubbmästerskapet, denna gång är temat "Reflexer".

Varmt välkomna!