Månadsmöte den 29 november - Leif-Erik Nygårds - Marilyn Monroe och andra ikoniska porträtt

20171011 1 Leif Erik Nygårds
Foto: Sonja Tydén

Som 14-åring köpte han sin första kamera och lärde sig snabbt att framkalla sina filmrullar. Han ville utvecklas och gå vidare och när han fick se bilder av Irving Penn och Bert Stern bestämde han sig för att åka över och försöka finna ett jobb i USA.

Den sista bilden av en naken Marilyn Monroe togs av 22-årige Leif-Erik Nygårds innan hon dog några veckor senare, 36 år gammal. Det blev en av de mest kända bilderna på Marilyn. Leif-Erik Nygårds jobbade efter det för stjärnfotografen Irving Penn och plåtade många av världens celebriteter inom film och sport.

Det är om detta äventyrliga fotointresse som Leif-Erik Nygårds kommer till oss för att prata om och visa upp sina ikoniska porträtt.

I klubbmästerskapet är det dags för näst sista omgången, med tema ”Resa”.

Välkomna!