Johan Fowelin bjöd på arkitekturfotografi och tips om kollektioner

giron06 1773x1408
Foto: Johan Fowelin

På septembermötet fick vi ta del av Johan Fowelins bilder och berättelser från sin karriär som arkitekturfotograf. Det blev många berättelser till en mångfald uppdrag som ”husfotograf”, mycket intressant och bra.

Som domare gav Johan oss ett flertal olika råd för hur han tyckte att man skulle fundera när man satte samman en kollektion.Tre bilder är oftast för lite, då måste de ha ett tydligt budskap. Det är även viktigt med balansen i urvalet, i en kollektion med fyra bilder varav tre är närbilder och en halvdistans blir det en obalans i, då bör man försöka hitta ytterligare en bild från halvdistans och utöka antalet bilder till fem. Plus många ytterligare råd när han redogjorde för vilka kollektioner han hade valt ut.

Slutligen valde han Marta Munoz’ kollektion från Odenplan som vinnare i projektionsklassen och Stefan Zanders kollektion från Walt Disney Concert Hall i Los Angeles som vinnare i påsiktsklassen. Grattis till vinnarna! Ställningen i klubbmästerskapet efter denna omgång hittar ni här.