Veckans bild - Trevlig sommar! - Sune Petersson

Hästar Elfvik
Foto: Sune Peterson

Här kommer en sista ”veckans bild” innan det blir sommaruppehåll.

”Jag uppgraderade mitt NIK collection 2,5 till 3 idag och med en av dom nya pluginsen så kunde man redigera bilden till det här. Bilden är tagen ute på Elfvik Lidingö.

Sony A7II ISO100 Sony 70-200 på 200mm f8 1/200sek

Sune”

Styrelsen önskar därmed alla medlemmar en trevlig midsommar och en härlig sommar!

Veckans bild - Trolldalen - Göran Karlgren

Trolldalen den 20 maj 3320
Foto: Göran Karlgren

Just det, veckans bild är tagen av Göran Karlgren i Trolldalen. Vet ni inte var Trolldalen ligger? Då får ni söka lite ...

Veckans bild - grodjakt - Eva Reihnér

thumbnail IMG 9227
Foto: Eva Reihnér

– Jag var på jakt efter grodor, men som liten bonus trippade en sädesärla fram och tillbaka på stockarna och letade föda. Nästa vecka kommer kanske en groda hoppande!

Eva Reihnér

Månadsmöte den 27 maj - Online-föreläsning med Fotomagica

thumbnail WebMS83303 Fånö2 1
Foto: Mattias Sjölund/Fotomagica

Den 27 maj kl 19.00 kommer Foto Magica att besöka oss online för att hålla ett seminarium för alla som gillar landskapsfoto.

Foto Magica, www.fotomagica.net, drivs av Mattias Sjölund, en passionerad landskapsfotograf, ofta med fokus på intima landskap och havslandskap. Mattias är baserad i Uppsala och fotograferar kontinuerligt såväl svenska som internationella landskapsmiljöer.

För er som deltar finns bl.a. möjlighet att erhålla 20% rabatt på NiSi filter samt i utlottningen av en Lowepro kameraryggsäck.

För att deltaga behöver du en dator med internetanslutning och ljud.

OBS! Du måste anmäla ditt deltagande senast fredagen den 22 maj. Se mer i månadsbrevet.

Veckans bild - Hugo i urskogen - Lennart von Sydow

thumbnail Hugo
Foto: Lennart von Sydow

Att vandra i Sverige och utomlands är som många i Lidingö Fotoklubb vet en av mina favoritsysselsättningar. Just nu är det Stockholmsområdet som gäller. Jag tog mig därför ut till Tyresta nationalpark häromdagen, givetvis med kameran i ryggsäcken.

Så här års händer mycket i naturen. Medan jag testade olika motiv kom jag på att jag var i Tyresta med vårt barnbarn Hugo, då 7 år, en höst för några år sedan. Hugo är född och bor i Paris och därför inte så van vid den svenska naturen och urskogen. När han var med tog jag den här bilden.

Man ser hur spännande Hugo tyckte utflykten blev. Kanske ett bra minne för honom av Sverige – och morfar! Nu kan ju morfar inte träffa Hugo så även för morfar är bilden härlig att se!

Canon 5D MkII, 24-105, 55mm, f/8, 1/13 sek, ISO 250

Lennart