Intresserad av att bli medlem

Som medlem i Lidingö Fotoklubb får du många möjligheter till inspirerande fotomöten och gemenskap med andra fotointresserade. Vi är i dagsläget ett 90-tal medlemmar men har plats för ytterligare några fler.

Årsavgiften är 400 kronor. Vi träffas sista onsdagen i månaden i Ansgarskyrkan vid Lidingö Centrum på Odenvägen 3. Enklaste sättet att komma i kontakt med klubben är att skicka ett mail till klubben.

Välkommen att provgå ett månadsmöte!

Föreläsare

Lidingö Fotoklubb erbjuder bästa inspirationskällan för fotointresserade i Stockholm genom våra föreläsare. Vi har genom åren lyckats locka etablerade fotografer att komma till våra månadsmöten för att visa bilder och inspirera.

Lidingö Fotoklubbs VIP-medlemmar Anna Clarén, Göran Segeholm, Anders Geidemmark, Serkan Günes, Hans Strand och Martin Edström har alla föreläst på våra månadsmöten.

Listan på föreläsare är lång med namn som Paul Hansen, Brutus Östling, Magnus Wennman, Claes Grundsten, Helene Schmitz, Mattias Klum, Jacob Forsell, Jeppe Wikström, Elisabeth Ohlson Wallin, Jens Assur, Jan Pedersen, Peter Gerdehag.

Fullständig lista längre ned på sidan.

Månadsmöten

Med föreläsning och bildvisning samt tävling där priser skänks av våra sponsorer Scandinavian Photo, bokförlaget Max Ström samt Photohome.

DawidDawid (till höger) var gästföreläsare och domare vid en av våra månadstävlingar i fotoklubben. Här bedömer han Stefan Zanders bild av vintergatan, kvällens vinnare. C-H Segerfeldt, tidigare ordförande i LFK, assisterar. Foto Eva Neveling.

Utbildning

Klubben arrangerar med jämna mellanrum lärarledda kurser i ämnen som intresserar medlemmarna. Exempel på sådana är utbildning i Lightroom och Blixtfotografering samt hur man på bästa sätt skapar en fotobok.

FotobokskursFotobokskurs med Anders Bauer som kursledare och Jani Westman som bisittare/bildexpert. Eleverna lärde sig under en innehållsrik dag det mesta om hur man producerar en fotobok. Foto Eva Neveling.

Helgutflykter

Klubben har genom åren arrangerat ett antal helgutflykter med övernattning bl a till: Engelsberg, Utö, Landsort,  Bergslagen, Nordvästra Dalarna, Gysinge, Öregrund, Gotland och Rättvik.

David T OregrundFoto David Tjärnén

Gatufotografering

Vi har en mycket aktiv gatufotogrupp som träffas varje månad mellan månadsmötena för att fotografera livet på gatan. Vi fotograferar på utvalda platser som lämpar sig för träffens tema. Efteråt samlas vi för att se på varandras bilder, bedöma och diskutera under lättsamma former. Gruppen leds av C-H Segerfeldt, tidigare klubbordförande, som bland annat dokumenterat sitt gatuliv i Europa, Asien och USA i en bok.

namnlöst
Linjer och strukturer bidrar till att fokusera på det som är mest intressant för en gatufotograf: livet på gatan. Foto: C-H Segerfeldt, 5th Avenue, New York.

Kvällsutflykter

Spontana aktiviteter där vi ofta träffas i Stockholm med omnejd för olika typer av fotografering som gatufoto, nattfoto och actionfoto.

kvallsutflyktFoto Stefan Zander

Sociala medier

Vi finns på Facebook och Instagram. På Facebook har vi en sluten grupp för Lidingö Fotoklubb, på Instagram hittar du oss på #lidingöfotoklubb.

Intresserad?

Välkommen att provgå ett månadsmöte! Årsavgiften är 400 kronor. Vi träffas sista onsdagen i månaden i Ansgarskyrkan vid Lidingö Centrum på Odenvägen 3. Enklaste sättet att komma i kontakt med klubben är att skicka ett mail till klubben.

Gästföreläsare de senaste åren

2016
Magnus Frödeberg, Kristofer Lönnå, Anna Clarén, Peter Nilsson, Lotta Härdelin, Juliana Wiklund, Mahshid Rasti, Erik Simander

2015