Månadsmöte den 30 januari - årsmöte och bildvisningar - både österut och västerut

Tomas Berg
Foto: Tomas Berg

Dags för årets första månadsmöte, som alltid med årsmöte och bildvisningar från våra medlemmar. Det blir ett kort årsmöte, vi har så mycket annat spännande.

Roger Moe bjuder på ett kortare bildspel - "Naturbilder och rodeo från Pacific Northwest". Efter kaffepausen blir det sedan dags för Tomas Berg att berätta och visa bilder från sin resa med Transsibiriska - Transmongoliska järnvägen, en tågresa österut under fem nätter och fyra dagar, hela vägen fram till Ulan Bator i Mongoliet.

Vi ska även hinna med att utse "Årets bild 2018" genom röstning på förra årets etappvinnare i både påsikts- och projektionsklassen.

Varmt välkomna!

En kaxig talgoxe vann - och resten försvann

talgoxe liten
Foto: Gunnela Blomqvist

Årets mest spännande tävling - bildduellen - var förstås lika oviss och dramatisk in i det sista som vanligt. Med tre bilder kvar i sista omröstningen - från Kina, Sydafrika och Sverige - blev det till slut en kaxig liten talgoxen från Sverige som vann flertalets röster. Välförtjänt, eller hur! Stort grattis till Gunnela Blomqvist!

Och årets show stod förstås C-H Segerfeldt för, vår entusiastiske och inspirerande ledare för gatufotogruppen, tillika författare av Sveriges enda bok på svenska om gatufotografi, "Mitt liv på gatan". Tack vare alla tips och trix som C-H delar med sig av i boken kunde Atze Dijikstra (han köpte boken förra året, och har läst den flera gånger) ta hem en solklar seger och bli utsedd till ”Årets gatufotograf”. Stort grattis till Atze!

Vill du vinna nästa år? Börja då med att köpa boken ”Mitt liv på gatan”, se mer här.

I klubbmästerskapet var det dags för sista omgången, med temat ”Kors och tvärs”. Vår revisor Lennart von Sydow hade kvällen till ära satt på sig domarhatten. Och trots att inte alla bilder var i svart/vitt, vilket Lennart pratade sig varm om till just det här temat, kunde han utse värdiga vinnare. Vem vann och vilka blev klubbmästare? Prisutdelning och överlämnande av diplom sker på årsmötet i januari, men om du är nyfiken så finns resultatet här.

Nu tar vi långledigt. Och styrelsen önskar alla medlemmar en riktigt

God Jul och Gott Nytt År!

Månadsmöte den 12 december - det stora tävlingsmötet

CHtillsammans
Foto: C-H Segerfeldt - tema "Tillsammans" - utom tävlan förstås

Ja, så var det dags igen. Dags för ”Det Stora Tävlingsmötet” - med bildduellen, korandet av årets gatufotograf samt sista omgången i klubbmästerskapet.

Vem vinner och vem försvinner? Bildduellen, årets mest spännande tävling. Du är domare, tillsammans med alla andra mötesdeltagare. En efter en försvinner bilderna, tills bara en vinnare finns kvar. Du får delta med två bilder och det är inget tema i bildduellen. Läs mer på hemsidan, under Klubbmästerskapet och sedan Bildduellen.

”Tillsammans” är temat för ”Årets Gatufotograf”, som alltid med C-H Segerfeldt som enväldig domare. Du får delta med två bilder, bilder som ska vara tagna under året. Och det är endast i projektionsklassen vi tävlar.

Sista omgången i klubbmästerskapet, med temat ”Kors och tvärs”, avgör vilka som blir 2018 års klubbmästare, spännande! Domare är vår medlem och revisor Lennart von Sydow.

Välkomna!