Månadsmöte den 29 september - Mats Andersson - kreativt landskapsfoto - inspiration!

thumbnail MA2
Foto: Mats Andersson

Vår gäst Mats Andersson är en prisbelönt konst- & naturfotograf. Han läste bland annat foto på Konstindustriskolan i Göteborg under 1980-talet. Sedan 1989 har han varit verksam som Art Director och fotograf på Concret Reklam i Huskvarna. Ansluten hos bildbyrån Maskot i Stockholm sedan 2009 och sedan 2011 invald i prestigefyllda Naturfotograferna/N. Givit ut 12 böcker.

Björn Risinger, generaldirektör på Naturvårdsverket, beskrev Mats bildspråk på ett bra sätt i sin motivering till utnämningen Årets Naturfotograf 2016:

”Mats får priset för sin suggestiva bildkonst. Han tar oss med in i ett svartvitt dunkel, där skogens invånare förvandlas till väsen i en mystisk sagovärld. Bildspråket är både konsekvent och personligt. Det förmedlar känslor snarare än att vara berättande och har redan nått en internationell publik.”

Kvällens föredrag kommer att handla om kreativt landskapsfoto med rubriken ”Inspiration”!

Hopp - med Tough Viking - grattis till Karl Brunstedt!

thumbnail 5112891 Edit
Foto: Karl Brundstedt

"Bilden är tagen under hinderbaneloppet "Tough Viking”. Tävlingen anordnas två gånger årligen på Norra Djurgården och på Gärdet i Stockholm med internationellt deltagande av både män och kvinnor. Den går också i Helsingfors och Oslo.

Längden varierar mellan 8 och 15 kilometer. Ett av de mest spektakulära hindren är, som på bilden, brinnande ved eller halmbalar. Andra exempel är istankar, höga klättringar, simning under hinder, crawling i dy och gyttja, förflyttning av tunga laster, högspänningsdrapperi m.m.

Mer info: https://sv.wikipedia.org/wiki/Tough_Viking
Vill man delta så kan man anmäla sig här: https://toughviking.se

Bästa hälsningar
Karl "Kebben" Brunstedt"

Månadsmöte den 25 augusti - Sonja Tydén & Atze Dijkstra - FÄRG

thumbnail LFK specpeople4 37
Foto: Atze Dijkstra

"Kvällens program handlar om FÄRG och går som en röd tråd mellan föreläsarna. Den sträcker sig från Sonjas utforskande blick och studier i färg från målerikonst till digital fotograferingskonst. Hon återger basfakta om färglära och jämför förhållningssätt till de olika färgkulörerna i regnbågens alla spektralfärger. Vi får uppleva spännande experiment och för många kan det bli en verklig ögonöppnare.

Atze fortsätter tråden med bilder av färgstarka människor. Karnevalsfirande cariocas dansar samba på Madeira. En prideparad och en hatttävling visar människor prydda med regnbågens alla färger. I en zombieparad dyker levande döda upp under jakten på färskt blod och en välsmakande hjärnbit. Efter festerna blir ansiktena avsminkade och festkläderna har gjort sitt. Mer annorlunda färgstarka människor, som har valt en subkulturell identitet med typiska kännetecken som bland annat tatueringar och smink, ser man också i gatuvimlet. Att fotografera såna speciella människor kräver en bra kommunikation."

Välkomna hälsar
Sonja & Atze