Månadsmöte den 28 februari - Staffan Widstrand - människan i naturen

20180213 2 Staffan Widstrand
Foto: Julien Roche

Vår sponsor Scandinavian Photo hälsar oss varmt välkomna till det traditionella februarimötet hos dem, nu i deras nya flaggskeppsbutik på Vasagatan 14. Som vanligt erbjuder de några generösa rabatter, se mer i månadsbrevet. Butiken är öppen för allmänheten fram till klockan 19, men vi har möjlighet att köpa fotoprylar både före och efter 19, så passa på.

Gäst är Staffan Widstrand, internationellt känd fotograf med fokus på vårt naturarv och på människan i naturen. Han är grundare till projektet Wild Wonders of Europe, han har gett ut arton böcker, där hans senaste ”Ett vildare liv” utsågs till 2018 års Pandabok av WWF. Staffan kommer att visa unika bilder från sina reportageresor och berätta och tycka till om natur, djur och människor från olika områden världen över.

Varmt välkomna!

Årets bild 2017

5.1.Elisabet Lingö1 a plac i påsikt
Foto: Elisabet Lingö

Ett stort grattis till Elisabet Lingö, vars bild ovan röstades fram till "Årets bild 2017" på senaste månadsmötet!

Förutom framröstning av årets bild fick vi njuta av en stilig invigning av vår nya 4K-projektor med ett stämningsfullt Islandsbildspel av Jani Westman. Och självklart hälsades den välkommen till klubben med en varm applåd, jag tror allt att den rodnade lite.

Och som kvällens höjdpunkt visade och berättade Kerstin Persson och Mats Rudolfsson om sina resor till Costa Rica och Nya Zeeland. Mycket inspirerande och inlevelsefullt!

Nästa möte blir hos vår sponsor Scandinavian Photo, i deras paradbutik på Vasagatan 14. Välkomna!

Månadsmöte den 31 januari - Årsmöte och "Bland kolibrier och amfibier i regnskogen"

Groda
Foto: Kerstin Persson

Det blir ett sedvanligt kort årsmöte, och ni kan sitta lugnt under mötet, alla roller som ska väljas under mötet är redan klara, under förutsättning att stämman godkänner dem förstås.

Därefter blir det val av "Årets bild 2017". Efter kaffepausen blir det bildvisning, "Bland kolibrier och amfibier i regnskogen".

– I Costa Rica möts man av en unik natur med en mångfald av spännande växter och djur. Det blir fokus på både supersnabba kolibris och tröga sengångare. Kameran var även med på nattvandringar där vi letade efter märkliga smådjur. Vi delar med oss av tips på fototeknik från resan och avslutar med några nytagna foton från Nya Zeeland, berättar Kerstin Persson och Mats Rudolfsson. Spännande!

Men, men, ... först av allt blir det stor invigning av vår nya projektor, en 4K-projektor, med ett bildspel från Island. Det ni!

Varmt välkomna!