Trevlig sommar!

10000 barnbarnsegling DSC07737 2
Foto: Elisabet Lingö

Styrelsen i Lidingö Fotoklubb önskar alla medlemmar en riktigt bra sommar.

– Vi är ute med segelbåten och barnbarnet Nils 8 år har fått låna ett kastspö för första gången i sitt liv. Han kämpar på oförtröttligt i timmar tills det till slut blir napp och storfiskaren får stolt visa upp sitt byte, berättar fotografen Elisabet Lingö. Det är väl sommar!

Höstens program är i stort sett redan klart, det ser mycket spännande ut. Varmt välkomna när vi drar igång i augusti igen.

Och just det, under UTBILDNING finns lite tekniktips samt information från Marianne Oldenburg efter hennes mycket uppskattade bildföreläsning vid mötet den 31 maj.

Trevlig sommar!

Marianne bjöd på en underbar fotografisk släkthistoria

MarianneO 3
Foto: Anders Bauer

Efter den första teknikinriktade delen av mötet, med fyra stationer med massor av nyttig kunskap, fick vi sätta oss för att äntligen få reda på vad som fanns i tvättkorgen. Och vilket fynd Marianne hade gjort! En riktig fotografisk skatt, med bilder av och med hennes släktingar i olika led.

Stort tack Marianne, för ett mycket uppskattat och givande bildföredrag!

Månadsmöte den 31 maj - teknik och farmors tvättkorg

Foto: Marianne Oldenburg

Farmors tvättkorg? Jo, på mötet kommer vår medlem Marianne Oldenburg att berätta om när hon tog hand om sin farmors familjebilder, som hon fann i tvättkorgen.

Med tre aktiva fotografer i familjen fann hon nämligen en fotografisk skatt i sin farmors tvättkorg.

På mötet berättar Marianne om det tidiga fotografiet, men också om hur hon har gjort för att tidsbestämma gamla fotografier. Det har varit ett detektivarbete för henne. Vem är det på bilden, när togs bilden, var togs den.

Men vi kommer att inleda kvällen med lite utbildning vid fyra ”stationer”, där vi kommer att berätta om bildbehandling, planering, appar och prylar.

Varmt välkomna!