Månadsmöte den 21 november - Jimmy Dovholt - gatufotograf

Unknown
Foto: Jimmy Dovholt

Novembergästen Jimmy Dovholt har fotograferat gatufoto i närmare tio år. Han är medlem i det internationella gatufotokollektivet Full Frontal (Flash) där man fokuserar på att lyfta fram blixtbaserat gatufoto.

- Jag är dock inte en dedikerad blixtfotograf, jag uppskattar gatufoto i alla dess former. Jag prioriterar innehåll framför yta även om jag förstås gärna söker det perfekta ljuset.

Jimmy kommer att dela med sig av sin syn på på gatufoto, lite kring sin strategi när han skjuter, lite teknik men mest visa bilder.

I klubbmästerskapet har vi kommit fram till näst sista omgången, med tema ”Tre”.

Välkomna!

Månadsmöte den 24 oktober - Roger Moe - lär dig filma med mobilen och systemkameran

Fotograf under skynke
Foto: Marie Junde

Har du länge funderat på att börja filma med din systemkamera och din mobiltelefon? Och sedan ta fram en kort liten film? Men du har känt att det verkar krångligt och svårt med alla inställningar och format så det har helt enkelt inte blivit av? Då är oktobermötet den perfekta starten!

Roger Moe, medlem i klubben sedan många år och nu en entusiastisk filmare, kommer att dela med sig av sina nyvunna kunskaper. Allt för att sänka din tröskel för att komma igång. Med handfasta råd och tips kommer han lyfta dina kunskaper så att du äntligen kan skapa din första film.

Välkommen!

Peter Gunnars - bilar ur alla möjliga vinklar

Foto: Anders Bauer

Peter Gunnars, en av Sveriges främsta bilfotografer, bjöd på mängder av läckra bilder på allsköns bilar. Han delade även med sig av sitt kunnande och sitt sätt att fotografera och efterbehandla alstrena i Photoshop. Mycket intressant och lärorikt!

I klubbmästerskapet var det dags för kollektion och där vann Gunnela Blomqvist i påsiktsklassen och Anders Bauer i projektionsklassen. Stort grattis!