Månadsmöte 19 september - Peter Gunnars - plåtar plåt

Peter Gunnars 016
Foto: Peter Gunnars

Vår gäst onsdagen den 19 september är Peter Gunnars.

” - Jag har jobbat som fotograf sedan 1990. Innan dess jobbade jag som fotoassistent under stora delar av 80-talet. I januari 200 blev jag anställd på på företaget som då drev Auto Motor & Sport som ansvarig för utveckling av digital fotografi och repro. Jag har sedan dess jobbat på samma företag, huvudsakligen med fotografering av bilar. Numera är jag deltidsanställd på 50% och utöver det driver jag mitt eget företag inom fotografi.”

I klubbmästerskapet är det dags för kollektion. Man får tävla med en kollektion, med 3-5 bilder, i respektive klass. Fritt tema gäller.

Välkomna!

Anders Neuman - action på hög nivå

Foto: Anders Bauer

Anders Neuman bjöd på hissnande vackra bilder på skateboardåkare, skidåkare och half-pipeartister. Med en noggrann plan för ljussättningen, oftast med tre blixtaggregat, och i nära dialog med åkarna, fångade han "ögonblicket". Inga serietagningar här inte, han visste precis när "ögonblicket" skulle ske. Mycket imponerade!

Han var även en mycket bra domare i vårt klubbmästerskap, denna gång med temat "Reflexer". På bilden ovan visar han upp den vinnande bilden i påsiktsklassen, tagen av Kerstin Persson. Grattis till Kerstin och till Anders Andersson, som blev vinnare i projektionsklassen.

Månadsmöte den 29 augusti - Anders Neuman - actionfotograf

Anders Neuman självporträtt
Foto: Anders Neuman, självporträtt

Dags för första månadsmötet efter sommaren. Vår gäst är den Lidingöbaserade actionsportfotografen Anders Neuman. Så här presenterar han sig själv:

"Uppvuxen i Falun, bor på Lidingö sedan 2011. Drev tidigare actionsporttidningen Transition. Har plåtat mestadels action i cirka 20 år. Jobbar mycket med blixt. Använder Nikon/Elinchrome. Kommer att visa mestadels "actionbilder" blandat med porträtt."

Det här blir spännande!

Dags även för en ny omgång i klubbmästerskapet, denna gång är temat "Reflexer".

Varmt välkomna!