Lidingö Fotoklubb - 70 år!

LFK 70 år 2 lägre upplösning

Ja, så är det! Lidingö Fotoklubb fyller 70 år i år. Det firar vi med en stor utställning i Lidingö stadshus nyrenoverade utställningshall, i entrén.

Fyrtio medlemmar ställer ut bilder - natur, djur, gatufoto, landskap, makro, abstrakt, arkitektur, konstfoto, från ovan - ja, allt finns med.

Vernissage lördagen den 9 november kl. 11-15. Utställningen pågår till fredagen den 29 november. Öppettider enligt bibliotekets öppettider.

Varmt välkomna!

Månadsmöte den 23 oktober - Magnus Lundborg - undervattensfotograf

thumbnail Skärmavbild 2019 10 15 kl. 14.27.42
Foto: Magnus Lundborg

Magnus Lundborg är en prisbelönad undervattensfotograf från Göteborgstrakten. När han var 20 år gammal beslöt han sig för att resa ut i världen. Efter att ha besökt Canada, Norge och Azorerna, köpte han sin första kamera och blev omedelbart förälskad.

Kraften i fotografin och media övertygade honom att lämna biologistudierna i Sverige och i stället bara fokusera på fotografering.

Genom kamerans objektiv vill Magnus nu visa skönheten, sårbarheten och vikten av att bevara naturen och arter.

I klubbmästerskapet är temat ”Kollektion”.

Varmt välkomna!

Månadsmöte den 25 september - från digital fil till väggen - på olika sätt

4742 2014 06 08
Foto: Anders Bauer

Hela mötet ägnas åt "från digital fil till väggen". Vi kommer att gå igenom hur man på bästa sätt anpassar sina bilder för utskrift.

Vi kommer även att titta på olika sätt att rama in bilder på samt en mängd alternativa sätt att printa sina bilder på, bland annat kommer bilden ovan att visas, utskriven på metall med så kallat sublimeringstryck.

Massor med tips alltså, både inför jubileumsutställningen men också inför egna utställningar eller bara för att ta fram en egen bild som ska hänga på väggen.

Ingen tävling denna gång. 

Varmt välkomna!

Lidingö fotoklubb
c/o Anders Bauer
Odlingsvägen 21
186 42 Vallentuna

Copyright © 2011 Lidingö Fotoklubb. Alla rättigheter reserverade.