Lejonhanen vann bilduellen

Anders Andersson Bildduellen 2
Foto: Anders Andersson

”Vi var på väg till lodgen efter en safaridag i Zimanga i Sydafrika. Det började mörkna och jeepens strålkastare  lyste på en lejonhane som drack vatten ur en smutsig vattenpöl.

Naturligtvis  plåtade jag för fullt, men först efteråt upptäckte jag att lejonets ögon speglade sig i vattnet. Att bilden skulle göras svart-vit kändes självklart.

Vilken ära för mig att bilden till slut vann duellen i konkurrens med så många fantastiska bilder.”

Så berättar vinnaren av 2019 års bildduell, Anders Andersson. Stort grattis, Anders!

Månadsmöte den 11 december - "Det stora tävlingsmötet"

Odlingsvägen
Foto: Anders Bauer

Vi avslutar som vanligt året med "Det stora tävlingsmötet". Vi inleder med "Bildduellen", där vi alla bestämmer vem som försvinner och vem som slutligen vinner. Därefter följer korandet av "Årets gatufotograf" - där C-H Segerfeldt, Sveriges ende gatufotograf med en egen bok, är enväldig domare. Och givetvis får vinnaren den kritikerrosade boken "Mitt liv på gatan" av densamme. Vi avslutar sedan med sista omgången i klubbmästerskapet, med temat "Symmetri". Kan det bli bättre?

Bilden ovan? Det är en s k solargraphy - tre månaders exponering med en egenhändigt tillverkad pinnhålskamera på ett fotografiskt papper (alltså inte ett "skrivarpapper") Är den med i bildduellen? Vet ej, men om den är det vet ni vad ni ska rösta på. :)

Välkomna!

Månadsmöte den 27 november - Malin Jochumsen - gatufotograf

MalinJ
Foto: Malin Jochumsen

Malins bilder är ofta annorlunda och avvikande, men det finns ett moment av spänning och engagemang i dem som är mycket tilltalande. Därför blev hon också vår novembergäst.

Hon trivs bäst när lite är givet och man inte riktigt vet vad dagen har att erbjuda. Gatufoto är som livet självt, nyckfullt och oberäkneligt, väldigt ofta frustrerande. Men när allt klaffar finns det väldigt lite som mäter sig med just gatufoto.

Temat i klubbmästerskapet är ”Färgstarkt”.

Välkomna!