Johan Fowelin bjöd på arkitekturfotografi och tips om kollektioner

giron06 1773x1408
Foto: Johan Fowelin

På septembermötet fick vi ta del av Johan Fowelins bilder och berättelser från sin karriär som arkitekturfotograf. Det blev många berättelser till en mångfald uppdrag som ”husfotograf”, mycket intressant och bra.

Som domare gav Johan oss ett flertal olika råd för hur han tyckte att man skulle fundera när man satte samman en kollektion.Tre bilder är oftast för lite, då måste de ha ett tydligt budskap. Det är även viktigt med balansen i urvalet, i en kollektion med fyra bilder varav tre är närbilder och en halvdistans blir det en obalans i, då bör man försöka hitta ytterligare en bild från halvdistans och utöka antalet bilder till fem. Plus många ytterligare råd när han redogjorde för vilka kollektioner han hade valt ut.

Slutligen valde han Marta Munoz’ kollektion från Odenplan som vinnare i projektionsklassen och Stefan Zanders kollektion från Walt Disney Concert Hall i Los Angeles som vinnare i påsiktsklassen. Grattis till vinnarna! Ställningen i klubbmästerskapet efter denna omgång hittar ni här.

Månadsmöte den 27 september - Johan Fowelin - konst, arkitektur och reklam

JohanF
Foto: Johan Fowelin

”Min far hade ett mörkrum, en garderob full av konstiga saker som jag började leka med. Jag blev snart beroende av framkallare och fix och av sensationen när bilderna kom ut ur dem. De första bilderna var från öde byggnader. Sedan dess har världen förändrats men inte min hängivenhet mot arkitektur och konstnärligt uttryck ” - Johan Fowelin.

På septembermötet får vi besök av Johan Fowelin, han har arbetat i mer än två decennier med fotografi och skrivande inom konst, arkitektur och reklam med ett traditionellt men ändå modernt uttryck och stark konstnärlig integritet. Han är anlitad av arkitekter, gallerier, förlag, byråer och institutioner, nationellt och internationellt.

I klubbmästerskapet är det dags för kollektion, 3-5 bilder med en röd tråd, ett gemensamt tema eller en berättelse som håller samman bilderna. Du kan delta med en kollektion i varje klass.

Varmt välkomna!

Sagoakademien bjöd på stämningsfulla självporträtt

thisismyplacebeataryden.com
Foto: Beata Rydén

Victoria Söderström och Beata Rydén, alias Sagoakademien, bjöd oss drygt femtio  närvarande medlemmar på stämningsfulla självporträtt, arrangerade och bildbehandlade med största omsorg. Mycket vackert!

I klubbmästerskapets tredje omgång, med temat ”panorering” vann Elisabet Lingö påsiktklassen och Anders Bauer projektionsklassen. Grattis! Sammanlagda resultatet i klubbmästerskapet hittar du här.