Utställning 2022

Fotoklubbens utställning 2022/23

Fånga tillfället och visa dina bilder på fotoklubbens nästa utställning!

I slutet av 2022 är det dags. Platsen blir Lidingö Stadshus. Sannolikt blir utställningen i december. När Lidingö kommun lagt sitt schema så vet vi exakta dagar.

Syftet med utställningen är att vi medlemmar får en möjlighet att visa upp våra fotografier och att utvecklas som fotografer. För besökare ska det bli en omväxlande och spännande upplevelse.

Presentation av fotoutställningen på fotoklubbens möten:
Presentation per 27 okt 2021

Upplägget

Varje fotograf disponerar sin yta själv, bestämmer vilka bilder som används och hur ramar, passepartout och annat ska se ut. Fotografen ansvarar för att skapa ett bra helhetsintryck på sin utställningsyta. Formen, typ passepartout eller ramar, måste inte vara lika men det kan vara lättare att få till ett harmoniskt uttryck genom att välja lika. Fotografierna ska vara professionellt printade.

För de fotografer som vill tar utställningsgruppen fram ett antal förslag på teman som man kan jobba med som fotograf. Det är inget som måste användas utan en möjlighet.

Fotograferna bekostar själva tavlorna.

Varje fotograf tar själv fram och trycker upp en text för att presentera sig själv. Utställningsgruppentar fram förslag på punkter att ta upp.

Utställande fotografer finns på plats vissa schemalagda tider för att representera utställningen och klubben, däremot ska vi inte vakta utställningen.

Stöd inför utställningen

Fotoklubben ordnar ett antal aktiviteter för att underlätta arbetet inför utställningen. De kommer att dyka upp i fotoklubbens program.

Tidslinje

När datum för själva utställningen är spikat görs en bakåträkning över när olika saker bör vara klara. Dessa hållpunkter publiceras och detaljeras här fortlöpande.

Utställningsgruppen

Det finns en "projektgrupp" som är tänkt att koordinera och hålla i olika trådar. I dagsläget består gruppen av följande personer:

• Dennis Bederoff
  • Elisabet Lingö
  • Marianne Oldenburg
  • Mats Rudolfsson
  • Ulf Nyman

Var kan man skriva ut sina fotografier?

Fotografier kan man bl.a. få utskrivna på följande ställen:

• Crimson
  • Rajala
  • BGA foto
  • Bess Canvas

Var kan man köpa ramar?

Ramar och tillbehör kan man bl.a. köpa på följande ställen:

• Clas Ohlson
  • BGA foto
  • Scandinavian Photo
  • Bauhaus
  • Hornback

Vilket pris kan man ta?

På sajten http://www.sfoto.se finns en prisguide som ger bra vägledning. Som amatörfotograf kanske man skall ligga något lägre.